Chimney cakes zijn vers afgebakken “broodhoorns” welke hun naam te danken hebben aan hun vorm.

Ze hebben een heerlijke knapperige buitenkant en een fluweelzachte binnenkant. Je kan ze nuttigen als broodje of gevuld met tal van creaties; zoet gevuld met bijvoorbeeld verse aardbeien de ingrediënten van oma’s appeltaart of hartig als “hotdog” of gevuld met pulled chicken.

 

Ons assortiment varieert regelmatig dit op basis van de seizoenen en actualiteiten daarnaast laten we regelmatig een Chimney ontwerpen door onze liefhebbers of een bekende chef.

De geschiedenis van de Chimney gaat terug naar Transsylvanië, het land waar naast de Chimney ook Dracula is geboren…

De allereerste chimneys komen uit geboortestreek van graaf Dracula, de historische regio Transsylvanië (nu een streek in Roemenië). De transsylvanen draaiden deeg om een stevige tak en dan werd dit boven een kampvuur, al draaiend, gebakken. Deze “oer chimneys” reisden met de bakkers mee en kwamen zo terecht in grote en bekende steden als Budapest en Praag. Je ziet de Kürtöskalás of de Trdelnik, zoals ze daar genoemd worden volop in het culinaire straatbeeld.

 

De originele vorm van de chimney is doorontwikkeld, nu bestaat er naast de schoorsteenvorm ook een variant in de vorm van een hoorn die gemakkelijk te vullen. Het open vuur, hoe gezellig ook, is vervangen door hightech ovens, speciaal ontworpen voor het gelijkmatig en super knapperig bakken van deze lekkere snack.

 

De chimney kan je al op heel plekken in de wereld proeven. Natuurlijk in Tsjechië, Hongarije en Roemenië, maar ook in Canada, de Verenigde staten, Xian, Dubai of Italië. Nu dus ook in Nederland!

Alleen de beste ingrediënten

Wij gebruiken voor onze chimneys enkel en alleen de kwaliteit ingrediënten. De beste patentbloem, gemalen door lokale een lokale molen. Drinkwater, van onberispelijke kwaliteit geleverd door Vitens, verse citroenrasp en gist dat het deeg goed laat rijzen, zodat de smaak en aroma’s heel goed vrijkomen.

 

Uiteraard gebruiken we groene stroom, opgewekt door echte Nederlandse windmolens).

 

De vulling is natuurlijk altijd vers, maar we bewegen mee met het seizoen of de actualiteiten. We gaan altijd op zoek naar lokale leveranciers van voor de beste ingrediënten met de mooiste smaken.